12:51 PM
ДИРЕКТОРИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ПОКАЗОВОМУ ЗАХОДІ «ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ»

Найвища цінність суспільства — життя і здоров’я людей. Проте з кожним роком зростає кількість чинників, що можуть нести небезпеку і загрожувати життю. Особливої уваги потребують, звичайно ж, діти. Тому пріоритетним завданням працівників закладів освіти спільно з батьківською громадськістю є навчання елементарних правил безпеки та набуття знань, умінь і навичок з цивільного захисту.

23 квітня 2021 року з керівниками закладів освіти Височанської селищної ради проведено показовий захід «День цивільного захисту».

Основними завданнями «Дня цивільного захисту» визначено: пропаганда передового досвіду організації навчання з цивільного захисту і безпеки життєдіяльності та професійної майстерності педагогів; відпрацювання питань Програми загальної підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях; відпрацювання порядку дій адміністративно-господарського персоналу відповідно до календарного плану основних заходів закладу освіти при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, що прогнозуються; формування практичних навичок при діях за командами, розпорядженнями, сигналами, повідомленням про надзвичайні ситуації; участь у проведенні комплексу робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, евакуаційних, протипожежних та медико-санітарних заходів. Захід проводився в режимі онлайн на базі КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 2» за участі КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» будуть проведені показові заходи «День цивільного захисту» та «Тиждень безпеки дитини».

Директорами  КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 2» Єнютіною Наталією  Олександрівною та КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» Біленець Ольгою Олексіївною  презентовано досвід роботи закладів освіти з питань цивільного захисту. З учасники заходу у режимі реального часу проведено активні форми роботи: тестування, ділові ігри із закріплення знань про дії учасників освітнього процесу у разі виникнення надзвичайних ситуацій тощо.

Проведене навчання виявило високий рівень відповідальності посадових осіб ЦЗ з організації заходів у системі цивільного захисту; достатній рівень підготовки особливого складу невоєнізованих формувань ЦЗ до дій в умовах надзвичайної ситуації.

З матеріалами заходу, методичними матеріалами можна ознайомитися за посиланнями:

Презентація досвіду роботи закладів:

https://bbb.osvitabezmezh.com.ua/playback/presentation/2.0/playback.html?meetingId=950cbc0e4b2113a46d38279f3c5aa21061a5ff87-1619164017864 (доступ відкритий, подивитись може будь-хто, в кого є це посилання. Для перегляду треба запустити відео (нижній правий кут, значок програвання), можна змінювати головний екран, перемикатися між камерою і презентацією, передивитися презентацію)

Відеоматеріали КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 2»: https://youtu.be/f-RdfI67Muw

 Картки: https://lessons.osvitabezmezh.com.ua/mod/hvp/view.php?id=5834

Техногенні надзвичайні ситуації: https://lessons.osvitabezmezh.com.ua/mod/hvp/view.php?id=5835

Пазл: https://lessons.osvitabezmezh.com.ua/mod/scorm/view.php?id=5836

Переглядів: 141 | Додав: Света | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0