Освіта.ua пропонує усім бажаючим дистанційно пройти тест пробного ЗНО з української мови, а також з української мови і літератури, що були запропоновані для виконання учасникам пробного ЗНО 10 квітня.

В онлайн-тесті використані завдання тестових зошитів, що виконували учасники пробного тестування.

Запропоновані тести також містять правильні відповіді на завдання тестів, що надасть можливість дистанційно оцінити власний рівень знань.

Спосіб виконан ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: Света | Дата: 2021-04-14

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Сьогодні, 13 квітня 2021 року, відповідний закон № 5014 ухвалила Верховна Рада України.

Ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Також це уможливить отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: Света | Дата: 2021-04-14

Верховною Радою в першому читанні ухвалено законопроєкт № 4629-1 щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти.

Законопроєкт скасовує норму, коли повноваження з утворення комунальних ліцеїв мали лише ради міст з населенням понад 50 тисяч осіб.

За інформацією Міністерства освіти і науки, документ визначає нові вимоги до започаткування та провадження освітньої діяльності комунального ліцею, виконання яких має забезпе ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: Света | Дата: 2021-04-14