З метою формування у дітей та молоді культури поводження з вогнем, залучення до дій, спрямованих на запобігання пожежам, іншим техногенним явищам та навчання діям в умовах надзвичайних ситуацій, представниками Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області 12 березня 2021 року проведено районний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку та робіт декоративно-прикладної творчості на протипожежну і техногенну тематику «Пожежі краще запобігти».

В конкурсі приймали участь і учні закладів загальної середньої освіти Височанської селищної ради у трьох вікових категоріях: від 6-ти до 10-ти рокі ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Додав: Света | Дата: 2021-03-15

Спорт є невід’ємною частиною життя громади. Учні наших закладів освіти є активними учасниками і переможцями різноманітних спортивних змагань.

Сесією Височанської селищної ради було виділено кошти у розмірі 25 тис. грн. для придбання волейбольних та футбольних м’ячів, які 12 березня 2021 року начальник Відділу освіти Анатолій ЧЕРВОНИЙ передав закладам загальної ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Додав: Света | Дата: 2021-03-15

До уваги кандидатів, які беруть участь у конкурсному відборі на зайняття вакантної посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» Конкурсною комісією з проведення конкурсного відбору на зайняття вакантної посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» вирішено допустити до конкурсного відбору осіб згідно переліку.

... Читати далі »

Переглядів: 149 | Додав: Света | Дата: 2021-03-12

10 березня 2021 року серед вихователів закладів дошкільної освіти Височанської селищної ради визначено переможців І туру обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини».

Відповідно до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, з 15 лютого по 15 березня 2021 року серед закладів дошкільної освіти Височанської селищної ради ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: Света | Дата: 2021-03-11

Останнім часом збільшилася кількість випадків небезпечної поведінки дітей, що загрожує їхньому життю та здоров’ю. Зокрема, йдеться про вплив соціальних мереж в інтернеті. Для підвищення обізнаності вчителів, керівників закладів освіти, батьків та їхніх дітей МОН розробило рекомендації для проведення додаткових профілактичних заходів закладами освіти серед дітей та інформування батьків.

Цифрове середовище, зокрема інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але й способом комунікації, який н ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Додав: Света | Дата: 2021-03-11

До уваги кандидатів, які беруть участь у конкурсному відборі на зайняття вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти – КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ВИСОЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 2 ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: Света | Дата: 2021-03-10

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
І голос твій нам душі окриля!
Востане у новій красі, проживши лихоліття
Твоя, Тарасе, звільнена земля…

Сьогодні виповнюється 207 років із дня народження одного з символів Української держави — поета і прозаїка, художника і громадського діяча — Тараса Григоровича Шевченка.

За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 — на засланні, а решту— під наглядом жанда ... Читати далі »

Переглядів: 93 | Додав: Света | Дата: 2021-03-09

Переглядів: 97 | Додав: Света | Дата: 2021-03-05

5 березня – останній день, визначений для відправлення поштою реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів до регіонального центру оцінювання якості освіти визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Регіональні центри оцінювання якості освіти продовжуватимуть опрацьовувати реєстраційні документи, отримані після 5 березня, однак за умови, що вони відправлені у встановлені терміни. Документи, надіслані після 5 березня, опрацьовувати не будуть.

Перевірити стан опрацювання реєстраційних документів ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: Света | Дата: 2021-03-03

Сьогодні, в умовах активного впровадження адміністративно-територіальної реформи та розширення повноважень сільських, селищних та міських рад у збільшених районах, надважливим є питання спроможності органів місцевого самоврядування як засновників закладів освіти забезпечувати доступність повної загальної середньої освіти.

Зважаючи на недієвість механізму законодавчих обмежень повноважень органів місцевого самоврядування з питань формування оптимальної та ефективної мережі закладів освіти, Міністерство співпрацює з Комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій щодо необхідних змін до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну сер ... Читати далі »

Переглядів: 118 | Додав: Света | Дата: 2021-03-02

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 »